Storyboard

3kommentarer

Enjoy!
 
 
 

 

3 kommentarer

Niklas Vedberg

25 Oct 2012 15:45

Hej Minne :)
Din storyboard är bra detaljerad med markers så man ser när objekt ska fokuseras på, underlättar även vid redigering när du lagt in vilka tagningsnummer det är vid varje bild ifall någon tagning ska återanvändas. Däremot har du inte skrivit i storyboarden hur zollyn skall hanteras, ifall den ska röra sig mot eller bort från sångerskan och ifall den ska zooma in eller ut medan den rör sig, detta kan bli lite förvirrande om det är någon annan som ska filma.

MVH
Niklas Vedberg

Sandra Classon

25 Oct 2012 20:28

Mycket fint ritat Minne :) Din storyboard förklara bra och tydligt i bild och diagram hur du ska filma.

Men i den förklarande texten saknar jag perspektiv, när-halv och helbild. Du förklarar hur kamran ska röra på sig, om den är stilla eller ej men detta kan visas istället med pilar och behöver inte vara inte skrivas i texten.

En annan detalj är att en storyborad eller shotingboard ska vara enkel att kopiera och bör skrivas i efterhand på datorn för att ge en bra tydlighet. Men för mig går det bra eftersom du har en lätt handstil att läsa :) Annars att fördra är ett vitt papper utan sträckade linjer, då det ökar läsbarheten och ser proffsigare ut. Annars en bra storyboard att vara nöjd över, fint jobbat! :)

Lennarth

02 Nov 2012 12:38

Håller med din revieware.
det är viktigt att vara riktigt vtydliga för att förmedla hur du vill ha ditt material filmat (när någon annan gör det) för att det skall bli den film du önskat.
Bra om numrering i treatment/outline överensstämmer med de som finns i storyboard. det blir särskilt viktigt om du skall dela upp i olika tagningsscheman.

Kommentera

Publiceras ej